Jak usunąć Timeline z Facebooka?

Kategorie: Tagi:
Profil Marka Zuckerberga przed zainstalowaniem wtyczki

Fot. screen

Teoretycznie nie ma odwrotu od Timeline i fizycznie nie da się go usunąć z Facebooka. Jest jednak metoda, żeby wyłączyć go na komputerze z którego korzystasz. Wystarczy zainstalować odpowiednią wtyczkę do przeglądarki.
Którą wersję Facebooka wolisz?
autorem artykułu jest killer, użytkownik GRA.PL
zobacz wszystkie teksty użytkowników w GRA.pl » 

Facebook już dawno zapowiedział, że od Timeline nie ma odwrotu i dotychczasowo zostanie włączony wszystkim. Jeżeli już masz Timeline, a chciałbyś wrócić do starego profilu, jest jedna prosta metoda na jego usunięcie, a w zasadzie wyłączenie.

Polega ona na zainstalowaniu do przeglądarki na Twoim komputerze specjalnej wtyczki (TimeLineRemove), która spowoduje, że Twój profil będzie wyglądał jak dawniej. Żeby usunąć Timeline wystarczy wejść na stronę TimeLineRemove i ściągnąć wtyczkę odpowiednią dla Twojej przeglądarki. W tej chwili wtyczka jest dostępna dla Firefoxa, Safari, Chrome oraz IE 8.

Zainstalowanie wtyczki nie powoduje jednak całkowitego usunięcia Timeline, zostanie on wyłączony jedynie na komputerze i przeglądarce na której ją zainstalowałeś. Sam wszystkie strony i profile zobaczysz w starej wersji, jednak Twoi znajomi, którzy nie zainstalowali wtyczki zobaczą Twój profil w wersji z Timeline.

Tak wygląda profil po zainstalowaniu wtyczki:

Zdjęcia

  • Profil Marka Zuckerberga przed zainstalowaniem wtyczki
  • Profil Marka Zuckerberga po zainstalowaniu wtyczki
killer
Autor:killer
Komentarze Zaloguj się lub utwórz konto, by odpowiadać

Polecamy